100 miljoner för framtiden

Så mycket planerar sågverksföretaget Eksjö Industri att investera i sitt småländska sågverk. För pengarna ska man bland annat uppdatera råsortering, justerverk och hyvel.

Småländska Eksjö Industri kommer under de kommande två åren investera 100 miljoner kronor i en sammanslagning av råsortering och justerverk samnt en ny hyvel. Företaget förser bland annat Eksjöshus med virke och med denna investering vill man framtidssäkra sin produktion. Foto: Eksjö Industri

- Det här är en stor investering för framtiden för Eksjöhus. Den nya utrustningen säkerställer en hög och tillförlitlig produktionstakt i många år, säger Anders Lindholm, vd för LindholmsGruppen som äger Eksjö Industri i ett pressmeddelande.

Slås samman

LindholmsGruppen äger också företagen Eksjöhus och Eksjö Modulbygg som är två av sågverkets största kunder, men mycket av virket från Eksjö Industri går också ut i bygghandeln eller på export. Eksjö Industri producerar i dagsläget mer än 60 000 kubikmeter sågat virke per år, och i samband med investeringen som påbörjas under nästa år ska bland annat råsortering och justerverk slås samman och en helt ny hyvel installeras.

För framtiden

Byggplanen löper på två år och ska ge en rejäl kapacitetsökning.

- Sammantaget innebär förändringarna att vi nästan dubblerar vår hyvlingskapacitet, säger Anders Lindholm. För att minimera produktionsstopp är merparten av installationen planerad att ske under semestertid.

För honom är det viktigt att kunna följa hela kedjan.

- Att ha full koll på hela kedjan från skog till hus är centralt för att säkerställa högsta kvalitet ända ut till kund. Vi tillverkar trähus med lång hållbarhet och nu säkrar vi vår egen råvaruförädling för framtiden. Det känns jättebra, säger Anders Lindholm.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 27 oktober 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste