Holmen miljonsatsar i Iggesund

I sitt arbete med att modernisera och anpassa sitt sågverk i Iggesund investerar skogsindustrikoncernen Holmen 70 miljoner kronor i en ny torkanläggning. Den nya torken ska öka kapaciteten till en halv miljon kubikmeter per år.

Genom en investering på 70 miljoner kronor ska Iggesunds sågverk få en ny torkanläggning samt större lagerytor och virkesmagasin. Det innebr att sågverksområdet kommer öka i storlek med 10 hektar. Foto: Holmen

Torkkapaciteten vid Iggesunds sågverk ligger i dagsläget på 400 000 kubikmeter. Med hjälp av en ny kanaltork ska denna kapacitet nu ökas till 500 000 kubikmeter samtidigt som torkningen ska bli betydligt mer energisnål än tidigare.

In i framtiden

Utöver investeringen i torkanläggningen satsar Holmen också på en utökning av virkesmagasin och lagerytor vilket innebär en expansion av sågverksområdet med 10 hektar till totalt 40 hektar. Dessutom uppger Holmen att man på sikt tittar på möjligheterna att komplettera sågverket med ett hyvleri.

- Det är ett stort förtroende som koncernen visar oss genom denna investering som tar Iggesunds sågverk in i framtiden. Investeringen förbättrar vår konkurrenskraft och vi får mycket bra förutsättningar att utveckla sågverket vidare, säger Magnus Malmström, platschef Iggesunds sågverk i ett pressmeddelande.

Arbetstillfällen tryggas

Investeringen på 70 miljoner kronor är den största på 20 år vid Iggesunds sågverk.

- Att Holmen genomför en sådan framtidssatsning i en så pass turbulent tid visar på styrka och mod. På sikt innebär expansionen att arbetstillfällen tryggas i regionen och att Holmen och Iggesunds sågverk fortsatt kan bidra till en hållbar värld genom produktion av klimatsmarta produkter, säger Johan Padel, affärsområdeschef Holmen Trävaror.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 23 oktober 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste