Moheda lyfter sina vagnar med nya kranmodeller

Moheda, som är en del av FTG gruppen, har tagit fram två nya kranmodeller till sina skogsvagnar i storleksklassen nio till tio ton. De nya kranarna är utvecklade för att ge längre räckvidd och ökad lyftkraft.

Moheda K41T är den kraftigare av företagets två nya kranmodeller och sitter numera monterad som standard på skogsvagnen M101. Kranen har en räckvidd på 6,5 meter och ett lyftmoment på 33 kNm. Foto: Moheda

Moheda har vidareutvecklat sin skogsvagnskranar K35 och K45, och presenterar nu de två nya modellerna K31T och K41T med en ökad räckvidd på 6,5 meter.

Ökad lyftkraft

De nya kranmodellerna kommer införas som standard på Mohedas skogsvagnar M91 med nio tons lastkapacitet, där K31T monteras och M101 med tio tons lastkapacitet, där K41T monteras. Jämfört med tidigare modeller så har dessa kranar en högre lyftkraft för att bibehålla styrkan på full räckvidd.

Bättre rörelsemönster

Båda kranarna är utrustade med enkelteleskop och är konstruerade med ett länksystem samt överliggande lyftcylinder, vilket ska ge ett bättre rörelsemönster och ett effektivt kranarbete. I standardutrustningen för kranarna ingår också en flerspaksventil.

K31T har ett lyftmoment på 25 kNm och är försedd med Mohedas minsta grip FB160 som har en griparea på 0,16 kvadratmeter. Den större modellen K41T har ett lyftmoment på 33 kNm och är som standard utrustad med gripen FB190 med en griparea på 0,19 kvadratmeter.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 15 oktober 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste