Stihl vässar sin toppmodell

Den tyska motorsågstillverkaren Stihl har med sin största modell, MS 880, haft marknadens kraftigaste serietillverkade motorsåg. Nu kommer en ny uppdaterad version, MS 881, för de riktigt tuffa jobben.

Stihl lanserar nu en uppdaterad version av sin toppmodell bland motorsågar som samtidigt är världens kraftfullaste serietillverkade motorsåg. Nya MS 881 har bland annat fått ny design och en lättare, rappare motor. Foto: Stihl

Den nya Stil MS 881 är med sina 121,6 kubikcentimeters cylindervolym i en storleksklass för sig när det gäller serietillverkade motorsågar, och kan utrustas med svärd på upp till 150 centimeter.

Snabbare acceleration

- Det här är motorsågen för de stora jobben och träden. Maskinens kapacitet och möjligheten att använda så långa svärd som 1,5 meter gör den framförallt populär på sågverk och vid fällning av stora träd, säger Mats Gustafsson, produktchef STIHL Norden i ett pressmeddelande.

MS 881 är utrustad med Stihls 2-MIX-motor, som enligt tillverkaren ska vara lättare, ha lägre utsläpp och ge snabbare acceleration än sin föregångare. Motorn uppfyller också EU:s regler kring avgasnormer.

Oerhört kraftfull

Motorsågen har fått ett lyft även när det gäller utseendet, med en modern design, siktlinjer för rikt- och fällskär och ett nytt grepphandtag med rundare utformning. En dekompressionsventil och det fjädrande reglagesystemet Elastostart ska göra det lättare och mer bekvämt att rycka igång den stora motorn.

- MS 881 är oerhört kraftfull men designad för att underlätta även de tuffaste uppdragen. Användarvänligheten är alltid viktig för STIHL och med denna motorsåg får användaren en robust och pålitlig motorsåg som är snäll att använda, säger Mats Gustafsson.

Tekniska specifikationer Stihl MS 881

Kubik: 121.6 cc

Motoreffekt: 6.4 kW

Vikt: 9,84 kg (utan svärd och kedja)

Vikteffekt: 1,54 kg /kW

Källa: Stihl

 

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 13 oktober 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste