Jägmästarstudenter prisas för affärsidé

Jägmästarstudenterna Axel Ljudén och Albin Nyström har för sin app Plocka, som ska visa när och var det finns svamp och bär i naturen, tagit hem priset årets Game changer på Venture Cups Sverigefinal.

Jägmästarstudenterna Axel Ljudén och Albin Nyström driver företaget Ecotype, och har tagit fram nya appen Plocka som ska göra bär- och svampplockandet enklare och roligare. För sin affärsidé har de belönats med utmärkelsen Game Changer 2020 på Venture Cups Sverigefinal. Foto: Venture Cup

Appen samlar och analyserar komplexa data från exempelvis Riksskogstaxeringen, och omvandlar till en enkel och lättförståelig karta som beskriver den svenska naturen. 

– Plockas affärsidé är att göra det enklare och effektivare för alla människor att plocka svamp och bär. Detta gör vi genom att visa var och när svamp och bär växer. På ett sådant sätt kan vi inspirera människor till att spendera mer tid i skog och natur, säger Axel och Albin, i ett pressmeddelande.

Med hjälp av valideringsmedel från SLU Holdings har en betaversion av appen kunnat utvecklats. Med hjälp av prispengar på 50 000 kronor ska appen vidareutvecklas, och under hösten kommer de två studenterna delta på Uppsala Innovation Centre affärsutvecklingsprogram med målet att lansera produkten på marknaden, skriver SLU.

Motivering:

“Genom att skapa effektiv resursanvändning kan bolaget förändra vårt förhållningssätt till miljön. Tack vare teamets lösning skapas större träffsäkerhet och precision vilket adresserar hållbarhetsfrågor som onödiga transporter och produktion. Med en enkel process möjliggör de att alla har tillgång till naturens guld.”

Om Venture Cup:

Venture Cup startade 1998 och är tävlingen för morgondagens entreprenörer. Tävlingen syftar till att koppla ihop experter från näringslivet med nyblivna entreprenörer, och erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk.

Källa: Venture Cup

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 12 oktober 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste