Baltiskt kraftpaket intar skogen

Baltic Machine Factory är en av Europas största tillverkare av skogsvagnar och skogskranar till traktorer. Nu lanserar företaget en robust 11-tons vagn med flera nyheter.

BMF 11T1 PRO heter den baltiska tillverkarens nya skogsvagna med en lastkapacitet på 11 ton och kranalternativ från 6,5 till 9,05 meter. Foto: BMF

BMF, med säte i estländska Arkna, lanserar nu sin nya 11 tons skogsvagn 11T1 PRO som enligt tillverkaren har en helt ny design jämfört med tidigare vagnar. Nytillskottet i produktutbudet är en enkelramsvagn med en maximal lastkapacietet på 11 ton och en robust ramkonstruktion i Strenx 700 stål från SSAB.

Brett användningsområde

Enligt BMF ger vagnens storlek ett brett användningsområde och passar såväl skogsbonden som den professionella användaren. Nytt är bland annat en draganordning med skyddsplåtar som ska skydda den inbyggda separata oljepumpen. Även de hydrauliska stödbenens cylindrar har fått bättre skydd.  

Vagnens kraftuttagsdrivna oljepump sitter väl skyddad innaför den nya draganordningens skyddspåltar. Foto: BMF

Den nya 11T1 PRO-vagnen är utrustat med flyttbara och mekaniskt utskjutbara bankar med räfflade profiler för att undvika att stockar halkar av lastutrymmet. Kranen har fått en lägre montering vilket ger en lägre tyngdpunkt och därigenom en förbättrad stabilitet.

Diverse tillbehör

Kranalternativ som erbjuds till BMF 11T1 PRO är företagets kranar BMF650, 720, 750, 850 och 905 med räckvidder på mellan 6,5 till 9,05 meter. Vagnarna och kranarna kan utrustas anpassas med diverse tillbehör som till exempel drivnings- och bromssystem, olika spakalternativ, fjärrstyrd winsch, arbetsbelysning och risflak.

Återförsäljare för BMF i Sverige är Rinkaby Maskin AB och Haraldssons Tunga Forson AB.

Tekinska specifikationer BMF 11T1 PRO

Max lastkapacitet: 11 ton
Max längd: 6 245 mm
Längd lastarea: 3 800 mm
Bredd med standardhjul: 2 185 mm
Lastarea: 2,4 m2
Dragets styrvinkel: 30 grader i båda riktningar
Markfrigång: 570 mm

Källa: BMF

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 08 oktober 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste