Hon tar över rodret på Svenska Skogsplantor

Under hösten 2020 tar Helene Bergström, som varit verksam inom Sveaskog i tio års tid, över som affärsområdeschef för Svenska Skogsplantor.

- Det ska bli spännande att tillsammans med alla medarbetare utveckla och föra verksamheten framåt, säger Helene Bergström om sin nya tjänst som affärsområdeschef för Svenska Skogsplantor. Foto: Sveaskog

Helene Bergström har haft många skogliga uppdrag och tjänster både inom Sveaskog och andra skogsbolag. Hon har en bred skoglig yrkeserfarenhet och har bland annat jobbat med både virkesköp och biobränsle inom Weda Skog och med planeringsfrågor inom Norrskog innan hon hamnade hos Sveaskog, där hon haft rollen som bland annat planeringsledare och resultatområdeschef.

Gedigen kunskap

– Jag är mycket glad att Helene har tackat ja till att bli affärsområdeschef för Svenska Skogsplantor, landets största plantleverantör och en viktig del av Sveaskog. Helene har en mångårig och gedigen kunskap från olika områden i Sveaskogs verksamhet, och är en uppskattad och omtyckt chef och ledare. Helene blir också ett värdefullt tillskott till vår koncernledning, säger Hannele Arvonen, vd på Sveaskog i ett pressmeddelande.

Helene Bergström är även medlem i Ledningsgruppen för marknadsområde syd och kommer att svara under Sveaskogs vd och ingå koncernledningen.

Andas kompetens

– Svenska Skogsplantor är en organisation som andas kompetens, nytänkande och hållbarhet. Här läggs grunden till merparten av Sveaskogs föryngringar och det är en ytterst viktig start för att få en god lönsamhet i företagets skogar. Jag känner mig stolt och hedrad över att få bli en del av Svenska Skogsplantor och ser fram emot att få vara med och bidra med min kompetens och mina erfarenheter. Det ska bli spännande att tillsammans med alla medarbetare utveckla och föra verksamheten framåt, säger hon.

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 06 oktober 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste