Högtidligt firande av sammanslagning

Att fusionen av trävarukoncernerna Holmen och Martinsons nu blivit klar firades idag med en nyckelceremoni vid sågverket i västerbottniska Bygdsiljum.

Sammanslagningen av Holmen Och Martinsons firades med en nyckelceremoni där Martinsons tidigare koncernchef Lars Martinson (till höger) överlämnade en symbolisk tränyckel till Johan Padel, affärsområdeschef för Holmen Trävaror (till vänster). Foto: Holmen

Den första oktober i år fick sammanslagningen av Holmen Och Martinsons grönt ljus vilket gläder båda parter.

– Styrkorna hos Martinsons ska vi ta med oss och bygga vidare på. Den specialistkompetens, kvalitetsmedvetenhet, långsiktighet och det nytänkande som finns hos Martinsons ligger helt i linje med hur vi vill arbeta. Sammantaget blir Holmen en aktör med mycket stor bredd och djup kompetens inom trävaror och träbyggande, säger Johan Padel, affärsområdeschef för Holmen Trävaror under ceremonin i ett pressmeddelande.

Skapa historia

Genom sammanslagningen säkrar Holmen råvaruförsörjningen till sina industrier samtidigt som man får in en fot i KL-trä branschen. Genom att överlämna en symbolisk tränyckel invigdes ägarbytet tillsammans med Martinsons tidigare koncernchef Lars Martinson.

– Holmen är den stabila och långsiktiga ägare vi sökt. De har en kultur som liknar den vi byggt upp genom åren och har en vilja att fortsätta bygga vidare på och utveckla verksamheterna inom Martinsons. Med den samlade kompetens och styrka som finns i bolagen finns alla förutsättningar att ta stora kliv framåt i värdekedjan. Gemensamt kan vi skapa historia inom en viktig och hållbar framtidsbransch, sade Lars Martinson.

Trygg köpprocess

De båda parterna, som nu blir en, har länge samarbetat i flertalet skogsrelaterade frågor.

– Vi har under många år samarbetat med Martinsons och utfört skogsvårdsarbeten åt Martinsons kunder. Som en av Sveriges största virkesköpare har vi en trygg köpprocess för skogsägarna. Jag tror också att många vill vara en del av den vidareförädling och de träbyggande som Martinsons står för, säger Sören Peterson, affärsområdeschef Holmen Skog.

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 05 oktober 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste