Rosa band bidrar till forskningen

I tio år har Olofsfors samlat in pengar till forskning för bröstcancer. När rosa oktober 2020 nu inleds är det i ett fortsatt engagemang från skogsbranschen.

Rosa oktober 2020 innebär en fortsatt kamp mot bröstcancer för skogsbranschen och även i år lottas ett rosa drivband för skogsmaskiner ut av Olofsfors. Foto: Olofsfors AB


Varje år sedan 2010 har Olofsfors auktionerat ut ett par rosa skogsmaskinsband till förmån för Bröstcancerförbundet. Auktionerna har sammanlagt inbringat närmare en miljon kronor som oavkortat gått till cancerforskning. Nu är planerna att utöka samarbetet med Bröstcancerförbundet, meddelar företaget.

­– Engagemanget från företagen som bidragit under åren är fantastiskt, och vi är tacksamma över att vi tillsammans kunnat åstadkomma så mycket. Vi vill nu göra det möjligt för fler att bidra, säger Olofsfors vd, Göran Nyberg, i ett pressmeddelande.

Lottar ut vinnare

Under årets kampanj kommer Olofsfors tillsammans med Bröstcancerförbundet starta en egen insamling och det rosa skogsmaskinbandet kommer istället skänkas till förbundet för utlottning. Vinnaren blir en person eller företag som skänkt en gåva om 5 000 kronor eller mer.

– Vi är glada att vi tillsammans med Bröstcancerförbundet kunnat hitta en bra lösning. Med det nya konceptet kan fler bidra med stort som smått. Ingen kan göra allt men alla kan göra något, och vi tror och hoppas att insamlingen ska väcka stort engagemang, fortsätter Göran.

Både forskning och stöd

Insamlingen Olofsfors Rosa Bandet pågår under oktober månad och kommer gå till både stöd och forskning om bröstcancer, som är den vanligaste cancerformen hos kvinnor i dag enligt Bröstcancerförbundet. 

– För att uppnå Bröstcancerförbundets vision att ingen ska drabbas behövs bidrag och engagemang såsom samarbetet med Olofsfors. Insamlingen och det rosa skogsmaskinsbandet bidrar till bröstcancerforskning men även stöd till drabbade och närstående. Tillsammans bekämpar vi bröstcancer, säger Marit Jenset, generalsekreterare på Bröstcancerförbundet.

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 30 september 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste