Årets första internationella Timbersports tävlingar

På söndag avgörs den nya internationella Timbersports tävlingarna Four Nations Cup för PRO-atleter och Six Nations Cup för Rookies i tyska München.  

Den 20 september avgörs årets första internationella tävlingar i Timbersports. En av de svenska representanterna är Ferry Svan som på bilden tog nytt svenskt rekord i Springboard under kvaltävlingen den 15 augusti. Foto: STIHL TIMBERSPORTS

Det är atleter från bland annat Sverige, Österrike, Frankrike och Tyskland som kommer delta i årets första internationella tävlingar. Från Sverige deltar Edvin Karlsson och Emil Hansson i Rookie-tävlingen, och Johannes Eriksson, Calle Svadling och Ferry Svan representerar Sverige i PRO-tävlingen.

Ferry Svan som bland annat satte nytt svenskt rekord i kvalet i grenen Springboard.

– Jag har aldrig varit i bättre fysiskt form än vad jag är nu. Tävlingsformen är lite ringrostig men jag känner att jag har förbättrat formen överlag och specifikt i vissa grenar. Nu siktar jag på en pallplats och gärna högst på pallen, men en pallplats ska vara ett realistiskt mål, säger Ferry Svan, i ett pressmeddelande.

För att corona-säkra har strikta riktlinjer tagits fram som gäller för alla deltagare, såväl atleter som crew, och baseras på lokala myndigheters råd och regler. Vid de tillfällen det är svårt att hålla avstånd ska munskydd bäras. Tävlingen kommer genomföras utan publik och kommer istället att livesändas via sociala medier.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 17 september 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste