Östavallssågen: Så ska Norra Skog hindra andra sågverksaktörer

Allt fler fakta kring turerna i Norra Skogs planerade avveckling läcker nu ut, bland annat på Facebook – däribland ett brev som avslöjar hur skogsägarföreningen lagt restriktioner kring försäljningen av sågverksutrustningen.

Östavalls sågverk, sett från öster med Holmsjön i bakgrunden.      Foto: Norra Skog

Ilskan i Östavall mot skogsägarföreningen Norra Skogs planerade nedläggning av sitt sågverk i det lilla samhället strax utanför Ånge i Västernorrland är stor och några lokala eldsjälar har bildat ”Aktionsgruppen för Östavallssågens överlevnad”.

På sin Facebooksida har aktionsgruppen alldeles nyligen publicerat ett brev som ombudet för spekulanterna på Östavallssågen – sågverksföretagen Fiskarheden Trävaru och Profura – skickat till Norra Skogs styrelseordförande och vd. 

Brevet som Fiskarheden Trävarus och Profuras gemensamma ombud Anders Warg nyligen skickade till Norra Skogs vd och styrelseordförande.

I brevet – daterat 24 augusti – uppger ombudet Anders Warg, som tidigare själv jobbat inom Norrskog, att företaget som ska köpa sågverksutrustningen från Östavallssågen har förbundit sig att inte sälja den vidare till vem som helst:

Vid kontakt med den maskinförsäljare som anlitats av Norra Skog har denne sagt att skriftligt köpekontrakt mellan Norra Skog och hans bolag nu gjorts och att det även innehåller en klausul om att vidareförsäljning av maskiner och utrustning inte får ske till part som avser att driva sågverket vidare i Östavall", skriver Anders Warg i brevet.

Läs hela brevet genom att klicka på bilden här till höger.

Skogsaktuellt återkommer inom kort med mer uppgifter kring Norrskog/Norra Skog och försäljningen av Östavallssågen.

Läs mer: "Det är ingen brist på virke i Östavallssågens område"

De hoppas fortfarande på att få köpa Östavallssågen

Pierre Kjellin
Pierre Kjellin
Tel: 070-781 89 57
E-post: pierre@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 27 augusti 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste