Nu kör Timbersports igång igen

Inom kort återupptar Timbersports tränings- och tävlingsverksamheten igen – med särskilda förhållningsregler med hänsyn till pandemin.

Ferry Svan utför ett av tävingsmomenten. Bilden är från tidigare Timbersports-tävlingar.      Foto: Stihl

Timbersports har beslutat att från och med måndag 10 augusti återuppta säsongen 2020. Det innebär att man öppnar upp för att fortsätta att arrangera träningsläger, tävlingar och andra sportrelaterade aktiviteter i Sverige.

Innevarande tävlingssäsong kommer dock att utföras med strikta förhållningsregler i linje med Folkhälsomyndighetens föreskrifter och råd.

– Vi är glada att kunna meddela detta beslut till våra atleter och fans som har längtat efter att tävla, delta på träningsläger och att få följa sportens framfart. Det är flera aktiviteter som har legat på is, bland annat kvalifikationer till internationella tävlingar som är planerade till senare under hösten, säger Emma Birgersson, kommunikationsansvarig på Timbersports Norden.

Timbersports har tagit fram ett provisoriskt alternativ för den internationella tävlingssäsongen. Planen är att arrangera minst ett av de två internationella mästerskapen under säkra och kontrollerade former, utan publik och under senare delen av 2020 i tyska München. Först ut är European Trophy, det europeiska kvalet till World Trophy 2021, som planeras till den 8 november. Om situationen tillåter kan det bli aktuellt att arrangera fler europeiska tävlingar under hösten.

 

Artikeln publicerades fredag den 07 augusti 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste