Här är limträprodukten som säljer bäst

Landets limträindustrier går som tåget och det är speciellt ett sortiment som ökat sin försäljning mer än alla andra.

Lagerbalken, som säljs i bygghandeln, är den limträprodukt som ökat sin försäljning mest i procent räknat. Försäljningen av svenskt limträ ökade med 28 procent i juni i år och både projektbalken och lagerbalken slår försäljningsrekord. 

Limträbalk från Byggmax - 115x115 mm.
Foto: Byggmax

April, maj och juni brukar vara de försäljningsmässigt viktigaste månaderna för byggmaterialhandeln och står för nästan 30 procent av den totala försäljningen under ett år. Det syns på försäljningssiffrorna för limträ som för juni var 28 procent högre än förra året samma period. Både projektbalken och lagerbalken har slagit försäljningsrekord. Försäljningen av projektbalken har ökat med nästan 21 procent och lagerbalken med 41 procent under juni i år jämfört med samma period förra året, enligt siffror från Svenskt Trä.

– Limträ har tidigare varit en beställningsvara. Nu finns ett sortiment synliggjort i bygghandeln och tillgängligheten är idag helt annan än tidigare. Medvetenheten hos kunderna har också ökat. Man upptäcker användningsområdena och möjligheterna med limträ, säger Peter Sundqvist som är inköpsansvarig på Beijer Byggmaterial AB.

 

Artikeln publicerades torsdag den 09 juli 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste