De gör sin största affär hittills

Skellefteå-baserade Valutec har nyligen gjort den största affären i företagets historia, då de ska leverera virkestorkar till det som ska bli ett av världens största sågverk.

Så här ska det sågverk som en av Rysslands största sågverkskoncerner ULK Group ska bygga se ut.
Grafik och fakta: ULK Group

Det Skellefteå-baserade företaget Valutec, som tillverkar virkestorkar, fick nyligen en order omfattande totalt åtta stycken kanaltorkar till ett nytt sågverk.

Köparen av de åtta kanaltorkarna är det ryska sågverksföretaget ULK Group som ska bygga det som enligt dem själva blir ett av världens största sågverk beläget i staden Arkhangelsk i nordvästra Ryssland.

– Vi vill bygga världens modernaste sågverk och då behövs leverantörer som leder den tekniska utvecklingen inom sina fält. Valutec erbjöd den modernaste och mest effektiva lösningen för oss, säger Artem Samuhin, vice vd inom Development på ULK Group i ett uttalande till media.

I sitt nya sågverk kommer ULK använda ett traverssystem istället för truckar att hantera virkespaketen.

– I ett stort projekt vill vi inte välja lösningar på prototypstadiet. Valutecs traverslösningar används över hela världen med gott resultat vilket skapar trygghet, säger Artem Samuhin.

ULK Group är en av Rysslands största sågverkskoncerner. Företaget äger fyra sågverk och efter att anläggningen i Arkhangelsk tagits i drift kommer kapaciteten att överstiga 2 350 000 m3 sågade trävaror och 900 000 ton pellets årligen.

Pierre Kjellin
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktion@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 22 juni 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste