De minskar produktionen av tidningspapper

En av skogsindustrikoncernerna i vårt västra grannland stänger av två av sina tidningspappersmaskiner för att istället satsa på wellpapproduktion.

Norske Skog minskar produktionen av tidningspapper till förmån för ökad produktion av containerboard - korrugerad kartong (bilden).                Foto: Piqsels

Koncernen Norske Skog ska minska sin produktion av tidningspapper rejält genom att bygga om två av sina tidningspappersmaskiner för tillverkning av så kallad containerboard istället, det vill säga korrugerad kartong som används vid tillverkning av olika typer av kartongförpackningar. Det rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

De två tidningspappersmaskinerna finns vid Norske Skogs pappersbruk i Golbey i Frankrike och Bruck i Österrike.

Norske Skogs produktionsomläggning mot containerboard kommer inne bära att produktionen av tidningspapper minskar med 36 000 ton per år, något som företaget beskriver som en balansering av marknaden för tidningspapper.

Norske Skogs investering i de två bruken omfattar enligt Finwire cirka 350 miljoner euro och projektet pågår under 18 månader med start det andra halvåret 2021.

Pierre Kjellin
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktion@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 22 juni 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste