Hon tar över Föreningen Skogsträdförädling

Föreningen Skogsträdförädling får en ny föreståndare, som tidigare jobbat med forskningsfinansiering på Skogssällskapet.

Lotta Möller tar den 1 juli i år över som föreståndare för Föreningen Skogsträdsförädling efter Sten Jonsson. 

Lotta Möller

Lotta Möller driver sedan 2019 eget konsultföretag inom kommunikation, kunskapsutveckling och processtöd med inriktning på skog och andra naturresurser. Hon kommer att kombinera sitt arbete i företaget med uppdraget som föreståndare för Föreningen Skogsträdsförädling.

Lotta Möller har tidigare ansvarat för forskningsfinansiering inom Skogssällskapet och har erfarenhet från samarbeten med bland andra Formas och Energimyndigheten. Lotta Möller har också arbetat vid Landsbygdsdepartementet och SLU.

− Skog är möjligheter och vi behöver ständigt ny kunskap för att ta vara på de möjligheterna −­ inte minst nu när skogen får allt större betydelse i ett förändrat klimat, säger Lotta Möller. Föreningen Skogsträdsförädling spelar en viktig roll för kunskapsutvecklingen inom skogsträdsförädling och jag ser fram emot att få vara en del av den verksamheten, säger Lotta Möller i en kommentar till media.

Lotta Möller kommer att ansvara för föreningens beredning av forskningsansökningar och följa pågående projekt samt sköta föreningens kapitalförvaltning.

FAKTA Föreningen Skogsträdsförädling

Föreningen stödjer den vetenskapliga och praktiska skogsträdsförädlingen genom att årligen bevilja forskningsanslag.

Föreningens målsättning är att stödja den vetenskapliga och praktiska skogsträdsförädlingen och den forskning som berör behovet av anpassningar i skogsskötseln som blivit en följd av skogsträdsförädlingens utveckling.

 

Artikeln publicerades torsdag den 18 juni 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste