Därför säljer de alla sina sågverk

En av södra Sveriges största trävarukoncerner meddelade alldeles nyligen att de säljer alla sina sågverk i Sverige.

Foto: Bergs Timber

Sågverkskoncernen Bergs Timber med huvudkontor i Vimmerby meddelade den 17 juni att man ska sälja alla sina sågverk i Sverige till Vida-koncernen. Affären omfattar cirka 400 miljoner kronor, enligt webbtidningen Dagens Vimmerby.

Bergs Timbers svenska sågverksrörelse omfattar sågverken i de småländska orterna Orrefors, Vimmerby och Mörlunda. Affären ska slutföras den 1 september 2020.

Anledningen till att Bergs säljer sin sågverksrörelse i Sverige är att bolaget har för avsikt att satsa på verksamheter högre upp i förädlingskedjan:

”Försäljningen utgör ett led i Bergs uttalade strategi att utveckla koncernens verksamhet mot mer förädlade segment. Genom avyttringen av den svenska sågverksrörelsen sker en betydande förändring av koncernstrukturen samtidigt som helt nya finansiella förutsättningar skapas för denna utveckling”, skriver Bergs Timber i sitt pressmeddelande.

Efter försäljningen kommer Bergs att bestå av träförädlingsverksamhet inom områdena träskydd, hyvling, hus, fönster, dörrar, trädgårdsprodukter och pellets. Bergs driver också sågverk i Lettland och Estland med en årlig produktion om cirka 350 000 kubikmeter samt hamn- och distributionsverksamhet i England.

 

Artikeln publicerades onsdag den 17 juni 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste