Snart sågar Södras sågverk för fullt igen

Södra har redan sparkat igång produktionen vid sina två småländska sågverk igen. Nu kör man igång även det finska sågverket.

Foto: Södra

I början av april meddelade Södra-koncernen att man inför korttidspermitteringar vid sina sågverk i Orrefors och Mönsterås i Småland och Hamina i Finland samt hamnen i Mönsterås på grund av minskad efterfrågan.

Södra har sedan dragit tillbaka korttidspermitteringarna vid sina svenska sågverk, och nu är det dags för även sågverket i finska Hamina att gå upp i full produktion igen.

– Storbritannien håller på att öppna upp igen och vi har även hittat nya affärsmöjligheter, efterfrågan inom främst bygghandeln i flera länder är mycket stark. Vi har följt marknaden noga och tagit tillbaka korttidspermitteringarna efterhand. Först ut var Orrefors, därefter följde Mönsterås och hamnen och nu är det dags för Hamina att återgå till normal produktion från den 1 juni. Därefter är vi tillbaka på vår normala produktionstakt på 2 miljoner kubikmeter sågade trävaror, säger Jörgen Lindquist, affärsområdeschef för Södra Wood.

 

Artikeln publicerades tisdag den 26 maj 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste