Hon är ny fabrikschef på Komatsu Forest

Efter nio år på Komatsu och jobb på bland annat kvalitetsavdelningen fick hon i vintras jobbet som chef för fabriken i Umeå.

Anna Fredriksson, chef för Komatsu Forests produktionsanläggning i Umeå.       Foto: Komatsu Forest

I mitten på januari i år började Komatsu-medarbetaren Anna Fredriksson sitt nya jobb som fabrikschef på Komatsu Forests fabrik i Umeå. Därmed blev hon den första kvinnan i hela Komatsu-koncernen som fått jobbet som fabrikschef.

Under utbildningen till maskiningenjör gjorde Anna Fredriksson under 2011 sitt examensarbete hos Komatsu Forest i Umeå, samtidigt som hon jobbade i produktionen. Anna började sedan på kvalitetsavdelningen där hon under åren har arbetat med bland annat kvalitetsutredningar och produktkvalitet, för att sedan bli chef över kvalitetsavdelningen. Hon  tog då också en plats i fabrikens ledningsgrupp och fick inblick i fler avdelningar och funktioner i företaget och hur de fungerar tillsammans.

– Det har varit min drivkraft att få jobba med det jag tycker är roligt, att jobba med teknik, utan att fundera så mycket på omvärldens förväntningar. Att ledningen valde mig till det här uppdraget trots att jag precis skulle gå på föräldraledighet gjorde det ännu enklare att tacka ja”, säger Anna Fredriksson.

Pierre Kjellin
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktion@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 19 maj 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste