Ny mötesplats för det gröna näringslivet

”Det Gröna näringslivets hus” är en ny mötesplats för alla företag och organisationer som vill skapa tillväxt inom det gröna näringslivet.

– Den nya mötesplatsen är ett efterlängtat centrum för hela den gröna näringen, enligt Anna Karin Hatt, vd och koncernchef för LRF. Foto: Almega

Idén till mötesplatsen Gröna näringslivets hus drog igång för tre år sedan, efter att LRF säkrat ett kontrakt med Lantmännen om fastigheten i Stadshagen i Stockholm. Coronakrisen har satt ytterligare fokus på vikten av en stabil inhemsk livsmedelsproduktion och arbetet mot ett fossilfritt samhälle. Nu står den nya mötesplatsen redo att tas i bruk, med tre våningar vigda åt möten- och konferens, med kapacitet att samla upp till 120 gäster i de största mötesrummen.

– Med Gröna näringslivets hus skapar vi ett efterlängtat centrum för hela den gröna näringen som är så viktig för Sveriges framtid, säger Anna Karin Hatt, vd och koncernchef för LRF i ett pressmeddelande.

Kreativ samlingsplats

På de fyra kontorsplanen i det nya möteshuset är det tänkt att LRF- medarbetare ska sitta sida vid sida med andra företag inom det gröna näringslivet. I Gröna näringslivets hus kommer det även finnas en restaurang som drivs av LRF-ägda Bygruppen, där fokus ligger på svenska råvaror i säsong.

– Det här är en hubb för jordbruk, skogsbruk, trädgård och landsbygdens miljö – mitt i innerstan i Stockholm. Alla med intresse för den gröna sfären är välkomna hit, huset är en knytpunkt för alla som vill bidra med lösningar för framtidens gröna näringsliv, säger Erik Pihlo, CFO och LRF:s ansvarige beställare av huset.

Husets fasad är densamma sedan 50-talet, men inuti har lokalerna totalrenoverats och topprustats när det gäller teknik och mötesmöjligheter. Så långt det är möjligt har man använt sig av svenska material och nära 70 procent av möblerna är återbrukade.

– Vi har tänkt långsiktigt, miljövänligt och resurseffektivt genom hela processen. Resultatet är precis det vi drömde om för tre år sedan: en kombination av en modern och funktionell arbetsplats och en välkomnande, kreativ samlingsplats för alla som vill bidra med lösningar för framtiden, säger Erik.

Anna Karin Hatt och finanschef Erik Pihlo i de nya lokalerna vid Franzéngatan 1B i Stockholm. Foto: LRF

Klara hyresgäster

Själva inflyttningen i huset har skjutits upp på grund av corona. Men några av dem som man redan nu vet kommer sitta i huset är, förutom LRF Media och LRF Samköp, även Macklean, Sigill kvalitetssystem, Norrmejerier, PEFC, Svensk märkning, Skira och Svensk fågel.

– Allt fler pratar om det gröna näringslivets samhällsnyttiga funktioner, nu har vi ett hus som sätter både agendan och hela det gröna näringslivet på kartan, säger Erik Pihlo.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 019-16 64 60
E-post: madeleine@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 12 maj 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste