”Fråga efter kollektivavtal”

Här tipsar Magnus Lindberg på skogs- och träbranschens fackförbund om vad man bör tänka på om man anlitar en entreprenör som kan utföra plantering.

Magnus Lindberg, skogsansvarig ombudsman på skogs- och träarbetarnas fackförbund GS -vad bör skogsägaren göra och tänka på när den upphandlar planterings- och röjningsjobb?

– Det enskilt viktigaste en skogsägare kan göra är att fråga efter kollektivavtal. Ett tips är att fråga om det finns en personal-bod till arbetstagarna. Enligt kollektivavtalet och arbetsmiljölagen ska det finnas en personal-bod på plats. Det går också bra att kontakta GS lokalavdelningar och fråga.

Hur vanligt är det med fast lön respektive ackord för skogsplantörerna bland de etablerade större skogsvårdsföretagen i Sverige?

– I princip alla som planterar har ackord och fast lön. Det finns ingen motsättning mellan ackord och fast lön. I skogsavtalet finns en fast lön i botten. Lönen får aldrig gå under avtalets lägstanivå även om ackord tillämpas.

Var ligger lönenivån i Sverige för skogsplantörer idag? 

Magnus Lindberg, skogsansvarig ombudsman på fackförbundet GS.      Foto: GS

– Ackorden varierar från 30 öre till 2 kronor beroende på omständighet, bland annat planttyp och terräng. Snittet enligt statistiken ligger någonstans vid 150kr/timmen.

Vilken lönenivå och lönemodell anser GS-Facket är lämplig för plantörer?

– Förutsatt att branschen följer avtalet har vi en bra modell. Detta är ett arbete där det är lämpligt att använda ackord med fast lön i botten. Problemet är att många av arbetstagarna aldrig får vetskap att de har en fast lön i botten, de tror att de bara har ackord. De får ingen OB, ingen sjukersättning.

Pierre Kjellin
Pierre Kjellin
Tel: 070-781 89 57
E-post: pierre@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 07 maj 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste