De prisas för sitt jämställdhetsarbete

I en jämförelse mellan 350 olika organisationer har en av Sveriges fyra största skogsägarföreningar vunnit utmärkelsen ”Bästa jämställdhetsindex”.

Det är kvalitetsanalysföretaget Nyckeltalsinstitutet som gjort en jämförelse över hur organisationer arbetar med jämställdhet. Jämförelsen omfattar 350 organisationer och drygt 600 000 medarbetare i vitt skilda branscher.

Nyckeltalsinstitutet kommer fram till att skogsägarföreningen Mellanskog ligger bäst till när det gäller hur man jobbar med jämställdheten bland de 350 jämförda organisationerna. 

Mellanskogs vd Fredrik Munter.
Foto: Mellanskog

– Jag är jättestolt över den här utmärkelsen. Jämställdhet handlar både om att vi ska vara rättvisa mot våra anställda och behandla alla lika, oavsett kön, men det handlar också om hur vi bygger en stark och konkurrenskraftig verksamhet, säger Fredrik Munter, vd för Mellanskog.

Mellanskog får genomgående höga poäng i Nyckeltalsinstitutets jämförelse. Kvinnor och män bedöms ha lika möjligheter att få chefsbefattningar, löneskillnaderna är låga och det finns i grunden ingen skillnad i långtidssjukfrånvaro mellan män och kvinnor.

– Att vi har bra nyckeltal kring lön, karriär och inflytande är en viktig grund att stå på, men det räcker inte. Både Mellanskog och övriga skogsbranschen har mycket kvar att jobba med. Våra mål är högt ställda och det behöver de vara om vi ska möta framtidens utmaningar, avslutar Fredrik Munter.

Jämställdhetsindex baseras på faktorer som bland annat lön, ledningsgrupp, föräldraskap, deltid och visstidsanställningar.

Pierre Kjellin
Pierre Kjellin
Tel: 070-781 89 57
E-post: pierre@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 06 maj 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste