De erbjuder hjälp till företag i Orsa kommun

Orsa Besparingsskog öppnar upp för alla företag i Orsa kommun att ansöka om hjälp att klara av krisen orsakad av viruspandemin.

Skogsägarsammanslutningen Orsa Besparingsskog öppnar nu upp för alla företag med säte eller verksamhet i Orsa kommun – oavsett bransch – att föreslå en åtgärd som kan hjälpa till att rädda företagets verksamhet. 

Det vi erbjuder är alltså att du som befinner dig i ett mycket utsatt läge med ditt företag ger oss ett förslag på vad du kan sälja/erbjuda till oss. Det kan handla om produkter, livsmedel, upplevelser och tjänster. Det kan vara något som är till nytta för Orsa Besparingsskog och/eller för Orsas invånare. Det du erbjuder till oss fyller alltså två funktioner; det ger en nytta för de som tar del av det och det bidrar till ditt företags kassa och därmed fortsatta överlevnad”, skriver Orsa Besparingsskog i ett pressmeddelande.

Orsa Besparingsskog öppnar vi upp för ansökningar från och med måndagen 6:e april. Ansökningsformulär finns på Orsa Besparingsskogs hemsida. Ansökningstiden är preliminärt två veckor men kan förlängas beroende på utfall.

Besked kommer att lämnas till de som lämnar affärsförslag inom kort och vid affär erbjuder vi snabbt inköp och snabb betalning”, skriver Orsa Besparingsskog.

FAKTA Orsa Besparingsskog

Orsa Besparingsskog delar varje år ut cirka 15 miljoner kronor. En stor del av dessa pengar används för att sköta och underhålla stora delar av vägnätet inom kommunen. För att stimulera plantering och röjning av delägarnas skogar betalas det ut bidrag för dessa åtgärder. För att hålla landskapet öppet och för att bibehålla livsmedelsproduktionen i kommunen betalas det ut djur- och arealbidrag till lantbruket. Även föreningslivet, ungdomsidrotten, kulturen och bystugorna runt om i kommunen får stöd från Orsa Besparingsskog.

Pierre Kjellin
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktion@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 03 april 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste