Så rustar pappersbruket i Dynäs mot coronasmittan

Inga affärsresor och minimerat besöksflöde är några av åtgärderna man vidtar på Mondis pappersbruk i ångermanländska Dynäs för att förhindra spridning av coronaviruset bland de anställda.

– Vi har vidtagit åtgärder för att minimera risken för infektion och för att säkerställa hälsan för våra medarbetare och entreprenörer. Därför har vi begränsat inflödet av människor till vår anläggning. Vi har infört hårdare besöksrutiner överlag och vi har separerat personalgrupper, även vid skiftavlösningar, för att minimera kontakten, berättar Lars Nilsing, Regional HR-chef på Mondi. 

Mondis pappersbruk i Dynäs i Ångermanland.
Foto: Mondi

Man försöker så långt som möjligt underlätta för leverantörerna så att de kan utföra sitt arbete utan att behöva interagera med andra eller varandra på fabriksområdet.

– Än så länge producerar vi som vanligt men anpassar oss givetvis efter de riktlinjer våra myndigheter kommer med. Vi har också en bra dialog med Kramfors kommun och de förstår att vår verksamhet är viktig för många människor och företag i regionen, säger Ismo Rossi, VD på Mondi Dynäs.

Mondi har också tillfälligt stängt ned gymmet på fabriksområdet och matsalen är öppen endast för avhämtning av mat.

 

Artikeln publicerades måndag den 30 mars 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste