Här är produkterna från skogsindustrierna som behövs extra mycket just nu

Toalettpapper är bara en av en rad produkter från de svenska skogsindustrierna som är extra viktiga i och med corona-pandemin.

Produkter ur företaget Essitys sortiment. Essity tillverkar bland annat sanitetsprodukter från skogsråvara och var tidigare en del av SCA-koncernen.           Foto: Essity

Redan för flera veckor sedan rapporterade medierna om hur vi svenskar börjat hamstra toalettpapper i sådana mängder att många butiker inte hann fylla på i hyllorna.

Medan toalettpapperet visat sig fylla en viktigt funktion för att få oss svenskar att känna oss bättre rustade under den pågående coronapandemin så ökar sjukvårdens faktiska behov av det.

Här är några exempel på andra produkter från skogen som är extra betydelsefulla just nu, med anledning av corona-utbrottet:

x Hygienprodukter i form av munskydd, handsprit, toalettpapper, pappershanddukar, blöjor och en mängd andra engångsprodukter som används inom vård och omsorg.

x Förpackningar för att skydda och bära ut livsmedel, medicin, hygienartiklar och många andra produkter vi behöver i vår vardag.

x Bioenergi och grön el till hem, skolor, sjukhus och många andra lokaler.

Pierre Kjellin
Pierre Kjellin
Tel: 070-781 89 57
E-post: pierre@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 26 mars 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste