Vädret försenar avverkningarna för Södra

Den milda och regniga vintern i de södra av landet försenar avverkning och skotning för Södra. Det rapporterar bolaget i ett pressmeddelande.

Foto: Komatsu Forest

– De senaste månadernas väderlek har påverkat skotningsförhållanden och avverkningstakten i skogen på vissa håll. I vissa geografier med dåliga förhållanden har vi nu börjat begränsa avverkningen. God planering, högt industrilager och balanserat bilvägslager har dock gjort att virkesleveranserna till industrierna har gått enligt plan och är fortsatt stabila, säger Sofia Petersson, virkeschef Södra Skog.

Samtidigt som viSödra prioriterar granbarkborreområden måste man även ta hänsyn till bärigheten i markerna för att undvika körskador.

– Södras entreprenörer gör just nu ett stort jobb i skogen och med vår markskoningsgaranti, säger Sofia Petersson.

– I den mån vi kan så väljer vi trakter som ligger nära större bilvägnät för att minimera körning på skogsbilvägarna. Det kräver mycket planering och kommunikation för alla inblandade så länge dessa väderförhållanden håller i sig. Vi ber om överseende med att man som markägare kan få vänta på en planerad avverkning, säger Sofia Petersson.

Artikeln publicerades fredag den 07 februari 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste