Han lämnar vd-stolen på Södra

Efter sju år på posten lämnar den tidigare Swedbank-ordföranden uppdraget som vd för Södra-koncernen.

Lars Idermark avgår på egen begäran från uppdraget som vd för Södra-koncernen, meddelar företaget via ett pressmeddelande. 

Lars Idermark.  Foto: Södra

”Efter att en ny koncernstrategi tagits fram för de kommande åren känns det som rätt tid att lämna Södra. Därtill fyller jag 63 år och vill ha tid för annat i livet efter nästan 30 år som chef och vd för olika företag och branscher. Även privata skäl ligger bakom mitt beslut”, skriver Lars Idermark i pressmeddelandet.

Lars Idermark tog 1999 plats i Södras styrelse och lämnade densamma när mandatet gick ut 2010. Han utsågs till koncernchef och vd i december 2012 och tillträdde i maj året efter med uppdraget att hitta en lönsam färdriktning då lågkonjunkturen höll hela skogsindustrin i ett fast grepp. Lars Idermark drev under sin tid som vd fram en ny koncernstrategi för Södra.

Styrelseordförande Lena Ek leder arbetet med att rekrytera en efterträdare till Lars Idermark.

– Södras 52 000 engagerade familjeskogsbrukare, över 3 000 medarbetare och 1 800 entreprenörsanställda har Lars Idermark att tacka för mycket. Södra är idag ett stabilt, lönsamt, hållbart och innovativt företag, säger Lena Ek i en kommentar till media.

Lars Idermark blev 2016 styrelseordförande för Swedbank men lämnade uppdraget i april 2019 i spåren av penningtvättshärvan i banken.

Pierre Kjellin
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktion@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 30 januari 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste