Han blir vd för nya skogsägarföreningen

När medlemsombuden den 7 februari röstar om förslaget till fusion av Norrskog och Norra Skogsägarna föreslås en av föreningsvd:arna ta över som vd för nya föreningen.

Pär Lärkeryd (t.v.) och Olov Söderström.

När de valda ombuden för medlemmarna i skogsägarföreningarna Norrskog och Norra röstar om förslaget gällande en fusion mellan de båda föreningarna ska de också ta ställning till de nuvarande föreningsstyrelsernas förslag om att utse Norra Skogsägarnas vd Pär Lärkeryd till vd och Norrskogs vd Olov Söderström till vice vd för den nya skogsägarföreningen.

Den nya skogsägarföreningen får namnet Norra Skog.

– Vi har gjort en bedömning om att Pär Lärkeryd och Olov Söderström kommer utgöra ett bra ledarteam och därför har vi lagt fram det här förslaget redan nu, säger Stig Högberg, ordförande Norrskog.

– I den nya föreningen har vi ännu större möjligheter att bredda vårt utbud av kunskapstjänster, både inom traditionella ämnen, som exempelvis aktivt skogsbruk, men även när det gäller miljö- och kulturvärden samt skogsekonomi. Målsättningen är det ska vara lönsamt och roligt att vara skogsägare i framtiden, säger Pär Lärkeryd.

 

Artikeln publicerades onsdag den 15 januari 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste