Här startar ny utbildning för jobb på plantskolor

”Skogsföryngringsledare” är namnet på den nya utbildning som riktar sig till dem som vill jobba på skogsplantskola.

Skogsföryngringsledareutbildningen ska anordnas av Biologiska Yrkeshögskolan (BYS) i Skara. Utbildningen blir en ettårig så kallad semidistansutbildning med platsförlagda träffar. 

Foto: Holmen

Efter utbildningen kommer den studerande kunna arbeta inom olika yrkesroller på skogsplantskolor i hela landet. Utbildningen vänder sig till den som har ett intresse för odling eller skogsbruk eller som tidigare varit i kontakt med branschen och vill utveckla sin kompetens.

– Den svenska skogen är en viktig del i en framtida ekologiskt hållbar ekonomi, med den här utbildningen fyller vi ett behov av utbildad personal hos skogsplantskolorna. Det är en oerhört engagerad och framåtriktad bransch som idag arbetar med högteknologisk och industriell odling som kräver kunskap och noggrann planering, säger Anders Stålhand, trädgårdsmästare och utbildningsledare på BYS i Skara.

Den 8 januari meddelade Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH) att Biologiska Yrkeshögskolan i Skara får förtroende att starta ny utbildning till Skogsföryngringsledare. Ansökan har tagits fram i nära samarbete med branschen.

Pierre Kjellin
Pierre Kjellin
Tel: 070-781 89 57
E-post: pierre@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 09 januari 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste