Vimek får sitt första hjulmatade skördaraggregat

Nu erbjuder Vimek för första gången ett hjulmatat skördaraggregat till en av sina maskiner.

Det hjulmatade skördaraggregatet Nisula 325H går att få till Vimek-skördaren. Foto: Nisula

Nu går det att få det hjulmatade skördaraggregatet Nisula 325H från Nisula Forest Oy som tillval på skördaren Vimek 404 SE och kombimaskinen Vimek 404 DUO, vid sidan av det välbeprövade standardaggregatet från Keto Harvester Oy.

– De båda finsktillverkade aggregaten har lite olika styrkor och vi är glada att nu kunna erbjuda våra kunder ett alternativ till, säger Johan Johansson på Vimek som har provat båda.

– Aggregatet Nisula är speciellt lämpligt för en första gallring och bearbetning av kvistad energiskog. Det är utrustat med en fast och tre rörliga kvistknivar, vilket förbättrar stamhållningen och bidrar till att göra skördningen effektiv och smidig, berättar Kalle Mattsson vid Nisula Forest Oy.

På Vimek började man med att testa Nisulas aggregat på en Vimek T6 under cirka 3000 timmar. Därefter monterade man ett aggregat på en Vimek 404 SE-skördare och fick det kompatibelt med styrsystemet Dasa.

– Därtill anlitade vi två försökspersoner, som kör våra skördare i sitt arbete, vilka fick prova aggregatet under cirka ett års tid, berättar Johan Johansson, Vimek.

Nisula 325H. Foto: Nisula

Pierre Kjellin
Pierre Kjellin
Tel: 070-781 89 57
E-post: pierre@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 07 januari 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste