Per Bolund (Mp) har köpt skog för 70 miljoner

Finansmarknadsminister Per Bolund (Mp) har på den rödgröna regeringens vägnar handlat skog för 70 miljoner i Boden till försvaret.

Per Bolund (Mp).
Ett av Sveriges största markköp i år skedde nyligen av Bolund i Boden. Det handlar om fastigheten Boden Brännberg 1:34 som tidigare ägdes av Sveaskog. Syftet med förvärvet är att skapa möjligheter för nationella och internationella militära övningar. Den större arealen gör att man numera kan öva med hela brigader, vanligen 5 till 6 000 man.

Enligt Fortifikationsverket som gjort en hemställan om förvärvet så är försvarsmakten i behov av ytterligare mark vid skjutfältet i Boden. Försvarsmakten bedömer att marktillskottet är viktigt för att ”långsiktigt säkerställa den militära övningsverksamheten”. Vidare är området enligt framställan lämpligt då det ”inte har några avgörande begränsningar vad gäller miljötillstånd”

Innan valet kommunicerade Miljöpartiet sin inställning på den försvars- och säkerhetspolitiska arenan. Inställning var att man först och främst sparar liv, men också resurser, på att utveckla och främja en konfliktförebyggande kultur. En inställning som går på tvärs med detta beslut.

Någon summa för köpet är för oss inte känt.

Skogsaktuellt

Frilansjournalist

Artikeln publicerades lördag den 27 december 2014

Kommenterarer till artikeln

Jockan skrev 2015-01-01 02:34:45:

helt sjukt att sälja mark till försvarsmakten som inte tar ngt som hällst ansvar för varken skog eller mark... Käns riktigt roligt att det är ett parti som mp som ligger bakom det hela. Ingen respekt för naturen fins kvar!!


Niklas skrev 2014-12-27 17:18:56:

Samma nyhet som publicerades den 28/11?

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste