Regeringsbeslut om mindre krångel

Nu förenklar regeringen för skogsägarna. Regeringen beslutade i dag att Skogsstyrelsen kan starta en gemensam inlämningsfunktion för olika skogliga ärenden som hanteras av en eller flera myndigheter. Tidsvinsten för skogsföretagen uppskattas motsvara minst 25 miljoner kronor per år uppges det i ett pressmeddelande.

Vilka ärenden som kommer omfattas av den gemensamma inlämningsfunktionen avgörs av Skogsstyrelsen efter överenskommelse med berörda myndigheter.

- Tidigare har varje skogsägare behövt kontakta en rad olika myndigheter, för somliga så många som fem. Det är alldeles för krångligt. Nu gör vi så att skogsägarna ska kunna fokusera på att vara just skogsbrukare, säger landsbygdsminister Eskil Erlandsson.

Regeringen beslutade i dag om en förordning som ger Skogsstyrelsen möjligheten att inrätta en gemensam inlämningsfunktion för ärenden som ska handläggas av Skogsstyrelsen eller andra myndigheter.

Enligt Patrik André vis Skogsstyrelsen som varit projektledare för programmet kan ett exempel på mindre krångel för skogsägaren vara att man vid avverkningsanmälan till Skogsstyrelsen nu även kan lämna information om kulturminnen vilket tidigare skulle lämnas in till länsstyrelsen på respektive ort enligt kulturminneslagen.

Även om det blir en dörr in så kommer det vara flera dörrar ut. André upplyser om att det fortfarande är respektive myndighet som handhar sina respektive specialområden men att de nu har anledning att kommunicera samma sak till markägaren.


Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

Artikeln publicerades torsdag den 07 februari 2013

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste