maj
30
2023

Skogskväll i Kajvall

Samarrangemang mellan Skogsstyrelsen och Mellanskog

Välkommen på skogskväll i Kajvall!

Vi besöker Skogsstyrelsens försöksområde för olika markberedningsmetoder och ser vad som gått bäst.

Ur programmet: Olika markberedningsmetoder Vilken markberedningsmetod har fungerat bäst och varför Information om ekonomiska stöd för kultur- och naturmiljöer och återvätning av torvmark med mera Skogliga företag, bland annat Mellanskog, deltar och berättar om markberedning och föryngring

Samling kl 18.00 vid parkeringen till friluftsanläggningen i Kajvall för samåkning i bilar. Kvällen avslutas ca kl 20.30.

Skogsstyrelsen bjuder på fika.

Mer information: https://www.skogsstyrelsen.se/nyhetslista/skogstraffar-i-gavleborg/

Ingen anmälan krävs.

Frågor om kvällen kan ställas till par.lundagards@skogsstyrelsen.se.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Björken, vilken multikonstnär!

Krönika: In i det sista tänkte jag att det här får bli en krönika om det stundande EU-valet och skogens roll. Men sen åkte jag söderut och mötte vårens spirande grönska vilket för en stund upplöste politikens virrvarr ur sinnet. Särskilt närvarande var björken – i form av höga pollenhalter och alla små musöronen som kommit att klä, de tidigare nakna grenverken. Och jag kände att det skulle vara på sin plats för mig, som skogsvetarstudent i björkarnas stad, att tillägna Sveriges vanligaste och kanske alldagligaste (?) lövträd en krönika. För även om få anser att björken är kungen i djungeln, så är den ständigt aktuell och inte minst inom skogsbruket där den är på frammarsch.

 

Kommentera