mar
14
2023

Klimatnytta och samhällsnytta med snabbväxande lövträd.

Studiebesök och workshop

Varmt välkomna till ett studiebesök i Mörrum och efterföljande workshop den 14-15 mars med temat Klimatnytta och samhällsnytta med snabbväxande lövträd.

Vi kommer att se hur textilmassa tillverkas och höra hur marknaden ser ut för snabbväxande lövträd – björk, asp och poppel.

Missa inte möjligheten att ta del av innovationer i industrin, den aktuella forskningen om snabbväxande lövträd och möjligheten att få kontakt med markägare, unga forskare och andra intressenter.

Läs mer och anmäl dig här, senast den 14 februari. 

 

 

 

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Björken, vilken multikonstnär!

Krönika: In i det sista tänkte jag att det här får bli en krönika om det stundande EU-valet och skogens roll. Men sen åkte jag söderut och mötte vårens spirande grönska vilket för en stund upplöste politikens virrvarr ur sinnet. Särskilt närvarande var björken – i form av höga pollenhalter och alla små musöronen som kommit att klä, de tidigare nakna grenverken. Och jag kände att det skulle vara på sin plats för mig, som skogsvetarstudent i björkarnas stad, att tillägna Sveriges vanligaste och kanske alldagligaste (?) lövträd en krönika. För även om få anser att björken är kungen i djungeln, så är den ständigt aktuell och inte minst inom skogsbruket där den är på frammarsch.

 

Kommentera