Två män i jakthärvan försatta på fri fot

Den 69 årige sågverksägaren och en 28 årig man försattes i dag på fri fot i den så kallade jakthärvan i Västmanland. Enligt åklagaren finns det inte längre någon risk för att bevis kan förstöras.

Den 69 årige sågverksägaren och en 28 åring som också varit misstänkt i den så kallade jakthärvan i Västmanland har i dag släppts på fri fot. Foto: Björn Schubert 

Tidningen Jaktjournalen rapporterar att den 69 årige sågverksägaren idag, precis en månad efter att han häktats, släpptes ur kronobergshäktet vid tiotiden imorse. Även en annan man, 28 åringen, släpptes ur häktet idag.

– Min bedömning är att han och de tre andra som försatts på fri fot inte längre kan försvåra utredningen. I alla fall är risken inte så stor att det uppväger det men som de får lida genom att sitta häktade, säger åklagare Lars Magnusson till Jaktjournalen.

Svarar nekande

På en fråga om han hittat någon varg ännu svarar åklagaren nekande och han vill enligt Jaktjournalen heller inte närmare precisera vilka de övriga misstankarna är som riktas mot 69 åringen och de övriga männen i utredningen.

Trots att bevisningen hittills varit svag och två män nu släppts sitter en man fortfarande kvar i häktet då han bedöms kunna försvåra utredningen om han släpps på fri fot. Till Jaktjournalen säger åklagaren dock att den bedömningen kan komma att ändras under de närmaste dagarna.

Totalt är nu fyra av de fem misstänkta männen i den så kallade jakthärvan på fri fot.

Finns inga bevis 

I en kommentar till Jaktjournalen säger 69 åringens advokat, Sven Severin:

– Vi är givetvis lättade över att det tagit den här vändningen, att åklagaren inte begärt förlängd häktningstid. Det är inte en dag för tidigt, eftersom Karl Hedin suttit totalt isolerad i över 30 dagar. Det råder fortfarande förundersökningssekretess, men vi har analyserat alla påståenden från polis och åklagare in i minsta detalj och det finns inga bevis. Det finns ingen död varg, ingen som hört något skott, ingenting som stödjer misstankarna.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 26 november 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste