Ponsse kommer till Sandviken

Skogsmaskintillverkaren Ponsse ska öppna sin sjätte egna anläggning i Sverige. Det är Sandviken som får äran och den nya anläggningen öppnar under våren 2019.

Ponsse går nu ut med att man planerar att öppna en ny, sjätte anläggning i Sandviken i maj 2019. Foto: Björn Schubert 

Den nya anläggningen som kommer ligga i Lövbackens industriområde i Sandviken, beräknas enligt Ponsse vara klar för invigningen den 1 maj 2019.

– Vi har sett ett ökat servicebehov från våra kunder i området Dalarna/Gävleborg och för att bättre kunna möta detta har vi valt att öppna ytterligare en serviceverkstad, säger eftermarknadschefen Urban Folkesson i ett pressmeddelande.

Anpassad verkstad

Anläggningen kommer enligt Ponsse bestå av en anpassad verkstad med bland annat travers för tunga jobb, hydraulslangtillverkning, servicestation för AC. I samma byggnad kommer det även finnas butik och lager med både förbrukningsartiklar och reservdelar anpassat efter områdets behov.

Även om det fortfarande behövs några mekaniker för att komplettera verkstaden har Ponsse redan hunnit rekrytera en platsansvarig och en servicetekniker/fältmekaniker som är under upplärning just nu. Platschef på den nya anläggningen blir Peter Gästgivars som närmast kommer från Ponsses egen servicelämnare Runhällens Maskin AB i Sala. Peter har lång och erfarenhet av både Ponsses maskiner och datasystem. 

Ytterligare rekrytering

Servicetekniker på anläggningen blir Anders Skog som redan hunnit jobba ett par månader och som i dagsläget utgår från Leksand med sin servicebuss. En andra servicebuss kommer utgå från Sandviken. Ponsse uppger att det i dagsläget pågår ytterligare rekryteringsprocesser för att göra nya verkstaden helt komplett.

Är du intresserad av att jobba hos Ponsse i Sandviken? Här kan du söka

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 07 november 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste