Jon Gustafsson från Svensk Skogsservice är nominerad till årets unga VD

Priset årets unga vd delas ut av ledarskapssajten Motivation.se och utbildningsföretaget Executive People och har glädjande nog en representant från skogsnäringen.

Syftet med priset är att lyfta fram och belöna goda exempel bland Sveriges unga vd:ar och genom det goda exemplets makt påverka till ett gott ledarskap och en positiv utveckling av Svenskt näringsliv.

Jon, som är 27 år, tog över arbetet som vd 2011 och slängdes genast in i hetluften eftersom företaget då hade ett tufft år.

- Som företagsledare gäller det att aldrig ge upp, oavsett motgångar eller medgångar. Det gäller också att alltid jobba målinriktat med delmål och långsiktiga mål samt att inte vara rädd för att ta risker och jobba stenhårt säger Jon

Svensk Skogsservice är ett av Sveriges största skogsvårdsföretag. Länk till nomineringen finner du här.

Några andra nominerade är:

  • Saman Amel som är vd på Saman som tillverkar och säljer slipsar över hela världen.
  • Evelina Lindgren som är vd på företaget Apack som arbetar med förpackning och logistik.
  • Torstein Finberg som är vd på Solid Media Group som arbetar med marknadsföring inom sociala medier.

  

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 16 september 2014

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Låt de ukrainare som kan arbeta – få arbeta

Debatt: Varje år kommer cirka 1 000 ukrainare med säsongsarbetstillstånd för att plantera skog och utföra röjningsarbete i de svenska skogarna. Detta är erfaren personal, som ofta återkommer år efter år. I sommar ska drygt 400 miljoner skogsplantor planteras, och till detta behövs kompetent arbetskraft. Nu avslår dock Migrationsverket säsongsarbetstillstånden för den ukrainska personal som skulle komma i år. Argumentet från myndigheten är att det på grund av kriget finns risk att man stannar kvar i landet även när säsongen är slut. Någon individuell prövning görs inte. I samband med avslaget hänvisas istället personalen till att söka uppehålls- och arbetstillstånd genom massflyktsdirektivet.

 

Kommentera

Kriget i Ukraina får träpriser att rusa

Allt fler konkurrerar om skogsråvaran. Det pågående kriget i Ukraina har kraftigt minskat Rysslands exportvolymer till Europa. Det skapar utbudsbrist och leder till en stark prisutveckling som gynnar svenska skogsägare. Samtidigt växer risken för brist på träråvara. Skogsindustrin står också inför utmaningar, till exempel kring biologisk mångfald och en ökad reglering från EU. Det framgår av Handelsbankens senaste rapport om den svenska skogssektorn.

Kommentera