Undersökningsföretaget TNS Sifo ringde 1 000 personer mellan den 2 till 4 juni 2014 och ställde frågan: Vem av följande personer känner du störst förtroende för som möjlig miljö- och klimatminister efter höstens riksdagsval. Lena Ek, centerpartist och nuvarande miljöminister eller Åsa Romson, språkrör i Miljöpartiet?

Det visade sig att 40 procent av de uppringda, vilka är fördelade över hela landet, känner störst förtroende för miljöpartiets Åsa Romson som miljö- och klimatminister. Endast 26 procent känner störst förtroende för nuvarande miljöminister Lena Ek. Utöver detta säger sig  34 procent vara tveksamma alternativt att de inte vet. Undersökningen är beställd av pr-byrån Westander.

Enligt Jessica Henryson, klimatexpert på Westander Klimat och Energi, beror Romsons stora förtroende som miljö- och klimatminister sannolikt på att väljarna uppskattar hennes kunskaper samtidigt som Miljöpartiet uppfattas som trovärdiga i dessa frågor. Samtidigt behöver Centerpartiet utveckla en mer offensiv klimatpolitik och försöka bryta Miljöpartiets förtroendeövertag bland väljarna i klimatfrågan.

 

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Senaste