Svensk Skogsservice är Gasellföretag 2011

Svensk Skogsservice kom på 15:e plats i Västra Götalands län i Dagens Industris årliga Gaselltävling för snabbväxande företag. Företagets tillväxt var 334 procent under perioden 2007-2010.

Priserna haglar över Svensk Skogsservice vd Joakim Gustafsson. 2009 fick företaget utmärkelsen årets företagare i Dals-Ed, 2010 Anders Walls stipendium landsbygdsutveckling och Västsvenska skogspriset och i år belönades man som Gasellföretag 2011.

Svensk Skogsservice Joakim Gustafsson AB är ett av Sveriges snabbast växande skogsvårdsföretag. Årligen röjer företaget 8000 hektar och planterar 1,5 miljoner plantor. Omsättningen 2011 var 27 miljoner kronor och antalet anställda under högsäsongen 2011 var 80 personer.

"Nu satsar vi vidare mot vårt mål att nå 50 miljoner inom tre år", skriver Joakim Gustafsson i en kommentar till utmärkelsen.

En Gasell har:
►En omsättning som överstiger 10 miljoner kronor
►Minst tio anställda
►Offentliggjort minst fyra årsredovisningar
►Minst fördubblat sin omsättning om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret
►Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren
►Ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt
►I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner
►Sunda finanser

Teresia Borgman
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

Artikeln publicerades torsdag den 01 december 2011

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Bygge av bostäder på skogsmark – vad gäller?

 Juristen har ordet: Enligt SCB:s befolkningsprognos kommer den svenska befolkningen att öka med mellan 40 000 och 50 000 personer per år under de kommande åren. För att lösa den bostadsbrist som råder och som ser ut att hålla i sig finns ett stort intresse av att exploatera tillgänglig mark däribland hela eller delar av skogsbruksfastigheter. Sett till dess betydelse för landets ekonomi och sysselsättning är skogsnäringen en av landets mest betydelsefulla näringar. Det finns därför ett statligt intresse av att slå vakt om skogsbrukets produktionsområden. Ett intresse som ges uttryck i 3 kap. 4 § miljöbalken (MB).

 

Kommentera