Mångmiljardsatsning ska få Indien att grönska

Indien planerar att anställa 100 000 utbildade ungdomar för att utföra en ambitiös återskogningskampanj med namnet Green India Mission.
Planen är att öka landets skogstäcke från 20 till 33 procent inom tio år, säger en skogstjänsteman på toppnivå, skriver TwoCircles.net enligt nyhetsbyrån IANS.

Skogsplantskola i södra Indien. Foto: Teresia Borgman
Satsningen är ett led i att klara hoten
från klimatförändringarna. Det handlar om fem miljoner hektar som ska återbeskogas genom Green India Mission, vilket beräknas kosta nära 70 miljarder svenska kronor. Många kommer att involveras i arbetet: ett hundra tusen kommittéer som arbetar med de skogar som sköts gemensamt av stat och lokalbefolkning (så kallad Joint Forest Management), tusentals självhjälpsgrupper och byråd. Satsningen är den första i sitt slag i Indien, eftersom den riktar in sig på socioekonomisk utveckling för marginaliserade grupper och att skydda naturresurserna genom att låta människor få en stor delaktighet i skötseln.

Teresia Borgman
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

Artikeln publicerades söndag den 06 november 2011

Kommenterarer till artikeln

Nils-Erik Helmer skrev 2011-11-07 20:37:44:

Ett mycket lovvärt initiativ. Återbeskogningen ger upptagning av koldioxid. Ger arbete och ugtveckling åt marginaliserade grupper, vilka också får delaktighet i skötseln. Arbetet skapar en trivsam miljö att leva i. Ekonomi: Samhället spar "a-kassa" och och inkasserar skatteintäter.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste