Miljardärer i rekordbudgivning om Botkyrkaskog

85 procent gick priset på en skogsfastighet om 1 600 hektar upp under budgivningen. Fastigheten i Botkyrka värderades till 135 miljoner kronor, men såldes till slut för en kvarts miljard.

Foto: Photos.com
Tio spekulanter var med och bjöd när Stockholms stad sålde skogsbolaget Snäckstavik med 1 600 hektar skog och åkrar i Botkyrka kommun. Fastigheten värderades till 135 miljoner, men under budgivningen gick priset upp till nästan det dubbla.
När priset stigit till över 200 miljoner hoppade de flesta av budgivarna av och kvar blev till sist bara familjerna Rausing och Hjelm, båda med miljarder i sina bolag. Slutbudet kom från Hjelms bolag STC Interfinans: 250 miljoner.
– Jag är ganska övertygad om att det här kommer att bli värt betydligt mer i framtiden. Vi ser det som en tung placering i botten av vår placeringsportfölj, säger Lars Sköld, vd för STC Interfinans, till Dagens Industri.
"Måste vara rekord"
Mäklaren som sålde fastigheten blev förvånad över slutpriset.
– Det kan säkert finnas någonstans i Sverige där två grannar slagits om några hektar, men i den här storleksklassen måste det ändå vara rekord. De är ju uppe och nosar på 1 000 kronor kubiken, säger Carl-Otto Bevé, fastighetsmäklare på Areal, till Dagens Industri.
Enligt Dagens industri är skogen värd 350-400 miljoner kronor.

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

Artikeln publicerades onsdag den 21 september 2011

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste