Spårsändare ”löste” fyrhjuling-stöld

Trots att fyrhjulingen var fastkedjad inne i ladugården blev den stulen. Men tack vare att maskinen var utrustad med spårsändare återfanns den bara några timmar senare, skriver Smålandsposten.

Mats Löfgren i småländska Vederslöv köpte sin fyrhjuling för ungefär ett år sedan för att använda den i skogsbruket. Nypriset var cirka 100 000 kronor.
Maskinen var låst med säkerhetsklassad kätting och lås, och Vederslövsbon hade dessutom följt försäkringsbolagets rekommendation att förse den med en spårsändare. Det visade sig alltså vara ett klokt beslut.
Med hjälp av spårsändaren kunde polisen lokalisera fyrhjulingen, väl gömd bland granar och ris, i skogen mellan Ryd och Urshult bara tre timmar efter att Mats Löfgren slagit larm vid sextiden på morgonen. De sms som sändarutrustningen automatiskt skickar när maskinen flyttades gav också besked om att tjuvarna hade slagit till vid tvåtiden på natten.

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

Artikeln publicerades fredag den 28 maj 2010

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Bygge av bostäder på skogsmark – vad gäller?

 Juristen har ordet: Enligt SCB:s befolkningsprognos kommer den svenska befolkningen att öka med mellan 40 000 och 50 000 personer per år under de kommande åren. För att lösa den bostadsbrist som råder och som ser ut att hålla i sig finns ett stort intresse av att exploatera tillgänglig mark däribland hela eller delar av skogsbruksfastigheter. Sett till dess betydelse för landets ekonomi och sysselsättning är skogsnäringen en av landets mest betydelsefulla näringar. Det finns därför ett statligt intresse av att slå vakt om skogsbrukets produktionsområden. Ett intresse som ges uttryck i 3 kap. 4 § miljöbalken (MB).

 

Kommentera