Joakim Gustafsson får Anders Wall-stipendium

Joakim Gustafsson har fått Anders Wall-stipendiet på 100000 kronor inom kategorin landsbygdsutveckling med motiveringen "för att i unga år ha byggt upp ett av landets största och mest seriösa skogsvårdsföretag samtidigt som nya affärsområden är under utveckling".

 

Nu belönas Joakim Gustafsson med ett stipendium på 100000 kronor för sina insatser inom landsbygdsutveckling.

– Det känns självklart hedersamt och inspirerande. Det är ett fint nätverk som man kommer in i vilket är kanon på många sätt, kommenterar Joakim Gustafsson utmärkelsen.

Redan under skoltiden startade Joakim Gustafssons intresse för entreprenörskap när han sålde jultidningar och majblommor, men det var idrotten som lockade mest och han var en av de bästa i sin åldersggrupp i orientering och skidåkning. För att finansiera elitsatsningen inom idrotten startade han ett företag som sålde sportprylar och annonser i turistkartor. Skador satte stopp för idrottskarriären och han började arbeta med skogsplantering och röjning. 2006, vid 24 års ålder, startade han Svensk Skogsservice AB som arbetar med skogsvård, ledningsröjning och konsultarbete. Företaget har snabbt vuxit från ett enmansföretag till att idag ha ett 40-tal anställda och en omsättning på 20 miljoner kronor och var efter bara tre år det näst största skogsvårdsföretaget i Sverige.

Han har anställt 15 svenskar och 25 polacker på helårsbasis samt ytterligare 15 under högsäsong. Han tillämpar avtalsenliga löner och ger samma förmåner och förtroende till svenska arbetare som polska.  Hösten 2009 startade han också företaget Swesports i Ed som resulterat i ytterligare 1,5 arbetstillfällen, skriver Anders Walls stiftelse i sin motivering.
Stipendiet är på 100 000 kronor och delas ut idag i Musikaliska Akademiens lokaler i Stockholm.

Vad ska du göra för pengarna?
– Jag ska använda det till att finansiera en personlig affärsmentor som ska vara mitt bollplank och hjälpa mig utvecklas i min roll som ägare och vd för Svensk skogsservice, berättar Joakim Gustafsson.

Teresia Borgman
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

Artikeln publicerades onsdag den 10 mars 2010

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste