Nytt avtal ska ge rättvisare spelregler i skogsbranschen

Nio parter inom skogsbranschen har nu tecknat ett avtal  som ska ge en större trygghet för både skogsentreprenörer och skogsbolag. Det rapporterar SR Västerbotten.

Ulf Sandström, vd på SMF Skogsentreprenörerna, tror att det nya avtalet kommer att göra att förhållandet mer rättvist mellan entreprenör och kund. Avtalet ska reglera ansvar för händelser, informationsplikt mellan parterna och hur ett avtal ska kunna avslutas. Tidigare har detta reglerats i varje enskilt fall, rapporterar SR Västerbotten.

- Det blir en väldigt stor trygghet när det utformas en praxis för vad det är som gäller, säger Urban Nordmark, avverkningschef på Sveaskog, till SR Västerbotten.
- Då slipper vi tvista om det när vi sätter oss vid förhandlingsbordet med varje entreprenör. Det tror jag också är en väg till framgång för bägge parter. Vi blir mer affärsmässiga och kan fokusera på att utveckla verksamheten.

På sin hemsida meddelar SMF att de kommer att sprida mer information om avtalet till sina medlemmar under januari-februari.

Allmänna bestämmelser för skogsentreprenader, ABSE 09

Apse - avtalspaket för skogsentreprenad

 

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

Artikeln publicerades fredag den 11 december 2009

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste