apr
9
2024

2-dagarskurs i Sandviken (Högbo)- Klimatanpassning och skog

Praktisk kurs om klimatförändringar, klimatanpassning med inspirationsexkursion.

Den här kursen riktar sig till dig som vill lära dig mer om hur du ska komma igång med klimatanpassning, förstå vilka klimateffekter skogsbruket i Sverige kommer påverkas av, och lära dig metoder för att analysera vad du eller verksamheten du arbetar i behöver anpassa sig till. Under två praktiska dagar lär du dig att planera för klimatanpassning och får inspireras med en heldags exkursion där vi gemensamt tittar på inspirerande exempel ute i skogen. Under ena kursdagen guidar våra vana kursledare Alexandra och Christian genom verktyg och arbetssätt för att jobba med klimatanpassning. Du får öva och pröva hur du förstår dina eller din organisations klimatrisker och möjligheter, skapa dig en bättre förståelse för hur du väljer lämpliga anpassningar och hur du skapar en klimatanpassningsplan som passar dina eller organisationens långsiktiga målsättningar.

Dagarna är fylld med mängder med praktiskt arbete och erfarenhetsutbyte med övriga kursdeltagare.

Inspirationsexkursionen vid kurstillfället:

VI BESÖKER TALLSKOGEN MED KOPPARFORS Guidade av Per Mellström på Kopparfors skogar lär vi oss mer om tallen och hur Kopparfors arbetar med det trädslaget. Vi pratar om och tittar på plantering, skärmar och fröträställningar mm. Här får vi möjlighet att diskutera runt val av trädslag i framtiden och hur förändringar kan genomföras.

VI MÖTER HÖGBO BRUK Torbjörn Johansson välkomnar oss till Högbo bruk där exkursionen handlar om hyggesfria metoder. Högbo bruks produktionsskog är också en skog för rekreation, där besökarens upplevelse står högt i fokus. Det är kostnadsfritt att delta i kursen och boende ingår för samtliga deltagare på Högbo bruk. Kostnad för egen resa och kvällsmiddag tillkommer!

När: 9-10 april

Var: Höbo bruk , Gästrikland. (ca 10 mil från bland annat gävle och falun )

Anmälan: https://q.ja.se/qCzs3

För detaljprogram för detta kurstillfälle och fler kurstillfällen och orter besök vår webbplats: https://www.smhi.se/klimatetskogen

För mer information kontakta Alexandra Birger Röör, alexandra.birger-roor@smhi.se

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste