nov
14
2023

Gräva våtmark

Endagskurs i att anlägga våtmark för maskinentreprenörer, lantbrukare och beställare

Du får en bakgrund till varför man anlägger våtmarker och fosfordammar, hur det går till och vad man behöver tänka på för att det ska bli säkert, lagligt och funktionellt. Välkommen!

Program Varför arbetar vi med vatten?

Lämpliga fysiska åtgärder Ansvarsfördelning vid anläggning Underlag inför fysisk anläggning Vattenverksamhet och dikningsföretag Säkerhetsåtgärder Anläggning: planering, utlopp, vallar, utformning, funktion, vanliga fel.

Fältbesök på två anlagda våtmarker Plats Örebro, Tysslinge naturcenter, Naturens teater, Rånnesta 255, 705 92 Örebro Datum och tid Tisdag 14 november, 8.45-16.00, 2023

Fika och lunch ingår, lagat av lokalt producerade godsaker Kostnad 2000 kronor exklusive moms Fika, lunch, kurspärm och diplom ingår.

Medverkande Morgan Johansson Naturvårdsgruppen, 070-851 77 12 www.naturvardsgruppen.se

Anmälan Senast 4 november till Anna Eklund, anna.eklund@hjvvf.se, 070-251 18 72 Arrangör Hjälmarens Vattenvårdsförbund, Anna Eklund, LEVA-samordnare Mer information: https://hjvvf.se/grava-vatmark-2023/

Artikeln publicerades torsdag den 10 augusti 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Klimathoppet fälldes av granskningsnämnden, men av fel anledning

LEDARE Det finns en tilltagande vilja i miljörörelsen att jämställa koldioxid och metan från till exempel bioenergi, djur och mat med koldioxid och metan från utvinning och förbränning av fossila bränslen. Det är så dumt att man lätt kan bli stum av förundran och har svårt att ta det på allvar. Även i public service dyker sådana uttalanden upp ibland. Det är ytterst viktigt att vi inte låter de normaliseras.

Kommentera