sep
5
2023

2-dagarskurs i Tiveden - Klimatanpassning och skog

Inspirerande dagar som varvar teori och praktik

Den här kursen riktar sig till dig som vill lära dig mer om hur du ska komma igång med klimatanpassning, förstå vilka klimateffekter skogsbruket i Sverige kommer påverkas av, och lära dig metoder för att analysera vad du eller verksamheten du arbetar i behöver anpassa sig till.

Under två praktiska dagar lär du dig att planera för klimatanpassning och får inspireras med en heldags exkursion där vi gemensamt tittar på inspirerande exempel ute i skogen. Vid kurstillfället i Tiveden går exkursionen till Sveaskog där vi pratar om deras arbete med luckhuggning och till markägaren Anders som berättar om sin skötselstrateg där naturnära skogsbruk står i fokus.

Efter dessa dagar har du fått ökad förståelse för klimatförändringens effekter och konsekvenser. Du får pröva att göra en första klimat- och sårbarhetsanalys, lära dig metoder som ger stöd i arbetet att anpassa och förändra er verksamhet och/eller skogsbruksplan, så att ni med högre säkerhet kan klara utmaningarna i det framtida klimatet. Det är kostnadsfritt att delta i kursen och boende ingår för samtliga deltagare på Ösjönäs adventure and lodge. Egen resa och kvällsmiddag tillkommer.

Anmälan: https://q.ja.se/qCzs3 senast 6 Augusti

För detaljprogram för detta kurstillfälle och fler kurstillfällen och orter besök: 
https://q.ja.se/qCzs3

När: 5-6 September Var: Tiveden För mer information kontakta Alexandra Birger Röör, alexandra.birger-roor@smhi.se https://q.ja.se/oUuFK

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste