Han tar över på Olofsfors

Efter 30 år inom företaget varav sex som vd lämnar Göran Nyberg över rodret till den västerbottniska tillverkaren av slirskydd och slitstål. Ny vd blir Urban Hadarsson som närmast kommer från en tjänst hos ÅLÖ.

Från vänster i bild: Urban Hadarsson, ny vd för Olofsfors och Göran Nyberg, avgående vd som kommer fokusera på andra företag inom koncernen. Foto: Olofsfors

Men Göran Nyberg lämnar inte företaget utan tar istället över rollen som vice vd för P Wikström J:r-koncernen, där förutom Olofsfors även företag som Iggesund Forest och Alab Aluman ingår.

– Tanken är att jag ska fokusera på våra andra bolag inom koncernen. Olofsfors AB har haft en fantastisk resa och jag är mycket nöjd över det jag uträttat som VD, säger Göran Nyberg i ett pressmeddelande.

Stora möjligheter

Olofsfors nya vd Urban Hadarsson har jobbat hos lastar- och redskapstillverkaren ÅLÖ AB de senaste 32 åren, där han senast haft ansvar för bolagets OEM försäljning.

–  Jag ser verkligen fram emot att få ta över stafettpinnen efter Göran. Det känns som en stor ära att få ta sig an ett sådant fint bolag, med över 250 år av historia och som fortsatt ligger i framkant. Jag är självklart ödmjuk inför uppgiften och ser stora möjligheter till en fortsatt stark tillväxt. Jag hoppas kunna bidra med framförallt min erfarenhet av internationell försäljning och marknadsföring, säger Urban Hadarsson.

Passar perfekt

Med en ny vd siktar Olofsfors nu på ökad tillväxt och utveckling.

– Vi är glada över att Urban nu går in som ny VD. Urbans bakgrund och erfarenhet passar perfekt in i det läge vi är i nu med fortsatta satsningar och investeringar. Urban har ett gediget internationellt marknadskunnande vilket kommer att bidra till att utveckla Olofsfors vidare, säger Göran Nyberg, avgående vd på Olofsfors.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 26 januari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste