Rottne satsar på Norrland

När Rottnes återförsäljare TraktorCity i Piteå byter ägare växlar man också upp takten i försäljningsarbetet.
– Målet är att sälja 10–15 maskiner per år, säger den nya ägaren Niclas Nilsson.

Skogsmaskintillverkaren Rottne är landets näst största sett till antalet tillverkade maskiner och under 2020 firade man 65 årigt jubileum. Till 2026 siktar man på en årlig tillverkningskapacitet om 300 maskiner. Foto: Rottne

Med 20 års erfarenhet av maskinförsäljning varav åtta med tunga maskiner tar Niclas Nilsson över rodret för skogsmaskintillverkaren Rottnes återförsäljare i Norrbotten. TraktorCity har i dagsläget tio anställda och säljer och servar skogsmaskiner från Rottne samt lantbruksmaskiner från CNH och även Ljungby maskins lastmakiner.

Den som jagar  

Niclas Nilsson blir ny ägare för TraktorCity i Piteå, ett företag med närmare 50 år i branschen och med en ny butikslokal på 140 kvadratmeter. Foto: Privat 

– Rottne är den lilla spelaren på marknaden, den som jagar, men det är det som är drivkraften i mitt kommande försäljningsarbete, säger Niclas Nilsson i ett pressmeddelande.

För Rottne är TraktorCity en av de nordligaste utposterna, omkring 120 mil norr om den småländska fabriken.

– Det är kul att vi får in en ny ägare i TraktorCity som personligen har en lång erfarenhet av maskinförsäljning. Jag är säker på att det är kunskaper som kommer att bidra på ett mycket positivt sätt till vår marknadsnärvaro i Norr och Västerbotten, säger Arne Isaksson som är ansvarig för marknadsföring och försäljning på Rottne Industri.

Roligt och spännande

Niklas Nilsson som tar över TraktorCity är ny inom skogsmaskinbranschen, men ser fram emot uppdraget.

– Det senaste året har varit annorlunda på grund av pandemin, men hur man än vrider och vänder på det så måste virket ut ur skogen. Trä är en basnäring och jag är säker på att branschen fortsatt kommer att gå bra. Det blir en utmaning att arbeta åt sig själv, men det känns riktigt roligt och spännande att vara med och bidra till en ökad försäljning av Rottnes maskiner.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 26 januari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste