nov
12
2020

Kurs i att gräva våtmark

Du får en bakgrund till varför man anlägger våtmarker och fosfordammar, hur det går till och vad man behöver tänka på för att det ska bli säkert, lagligt och funktionellt. Bra kurs för dig som funderar på att utveckla företaget till att kunna ta denna typen av växande uppdrag i känslig natur. 

När: Torsdag 12 november kl 9.00-15.30

Var: Församlingshemmet 143, Viby by, 694 95 Vretstorp

Kostnad: 1200 kr ex moms (Fika och lunch ingår + kurspärm och diplom efter avslutad kurs) Progam: -Varför arbetar vi med vatten? -Lämpliga fysiska åtgärder? -Ansvarsfördelning vid anläggning -Underlag inför fysisk anläggning -Vattenverksamhet och dikningsföretag -Säkerhetsåtgärder -Anläggning; planering, utlopp, vallar, utformning, funktion, vanliga fel -Fältbesök på anlagd våtmark

Medverkande: Morgan Johansson, Naturvårdsgruppen, 070-8517712, www.naturvårdsgruppen.se

Anmälan senast 6 november till Anna Eklund , 070-2511872, anna.eklund@hjvvf.se

Arrangör: Hjälmarens vattenvårdsförbund, Anna Eklund LEVA-samordnare

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Björken, vilken multikonstnär!

Krönika: In i det sista tänkte jag att det här får bli en krönika om det stundande EU-valet och skogens roll. Men sen åkte jag söderut och mötte vårens spirande grönska vilket för en stund upplöste politikens virrvarr ur sinnet. Särskilt närvarande var björken – i form av höga pollenhalter och alla små musöronen som kommit att klä, de tidigare nakna grenverken. Och jag kände att det skulle vara på sin plats för mig, som skogsvetarstudent i björkarnas stad, att tillägna Sveriges vanligaste och kanske alldagligaste (?) lövträd en krönika. För även om få anser att björken är kungen i djungeln, så är den ständigt aktuell och inte minst inom skogsbruket där den är på frammarsch.

 

Kommentera